Caner Kemahlıoğlu
2019-2023 Cumhuriyet Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Anabilim Dalı, Yüksek Lisans, Sivas
2017-2018 Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Öğretmenlik Sertifikası, Sivas
2014-2018 Cumhuriyet Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü, Sivas
2009-2012 Muzaffer Sarısözen Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Resim Bölümü, Sivas
İş Deneyimi
2018 - 2023 Olgunlaşma Enstitüsü, Resim Öğretmeni, Sivas
2018 - 2024 Küratörlük Projeleri
Sanatçı Öz Geçmişi & Beyanı
Sanatçı Caner Kemahlıoğlu, 1995 Sivas doğumlu ressam, dijital kolaj sanatçısı, stilist ve genç küratördür. Sanatı hayatına dâhil ettiği günden bu yana, her gün kendini araştırma, üretme ve öğrenme maratonunda görerek çoğu fikrini projelere dönüştürerek kolektif sanatsal çalışmalara imza atmıştır. Öğrencilik zamanlarındaki çalıştayların ve sergilerin şu an üzerinde çalıştığı projelere katkılarını görmektedir. Akademik alanda 2018 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ikincisi olarak mezun olup sonrasında Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans okumaya hak kazandı. Lisansüstü’nü de derece ile bitirerek bir yandan da tezini destekleyen büyük bir sergi hazırlığı içerisinde olup doktara için de çalışmalarının zeminini zenginleştirmektedir. Bazaart, Ovooart ve Fresh Ankara son katıldığı önemli projelerdendir.
2018’de Mısır’da yer aldığı Uluslararası Çalıştay ile Türkiye’yi temsil eden bir ekibin içerisinde sanatçı dostları ile “World Youth Art Forum, Sharm Elsheikh, Ostraka Arts” isimli sergi galasında yer aldı. 2018’de “Sivas Olgunlaşma Enstitü’sü” ile tanıştı. Resim Bölümünde görev yaparak kendimi geliştirdi ve kuruma faydaları oldu. Kolektif işlerin kattığı duygu başka oluyor. Geleneksel, kültürel ve tarihi değerlerimizi yansıtan defile ve sergi projelerinde yer aldı.
Son zamanlarda “Dijital Sanat’a” yönelerek çalışmalarını Dijital Baskı, Çizim Kolâj Düzenleme ve Fotoğraf teknikleriyle destekleyerek hem plastik sanatlar hem de dijital anlamda seriler çıkarmaya devam ediyor. Konularında genellikle toplumsal olaylar öncülük ederek bunu “Distopya” kavramı desteliyor. Sanatsal üretimlerinde odaklandığı noktalar geçmişin benzer senaryolarını yansıtan günümüz toplumunun karşı karşıya kalıp savaş verdiği konular olmuştur. Salgın hastalıklar üzerine tez yazmakla birlikte yanında destekleyici eserler yapmış ve bu eserlerle birçok sergide yer almıştır.
2022 Haziran ayında Fresh Ankara projesine seçilerek, 28 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasındaki sergide yer alıyor. Sonrasında küratörlüğünü üstlendiği 5. Sergisi “the Hammam” projesinin hazırlıklarına başlayarak, Kasım ayının ilk haftası sergisini gerçekleştirdi. Bu sergi sürecinde de İstanbul bağlantılı sergilerine ve çalışmalarına da devam etti.
2023 yılının Haziran ayında Âşık Veysel’e Saygı sergisinin küratörlüğünü yürüterek Âşık Veysel’in ölümünün 50. Yılına özel elli sanat eserinden bir seçki hazırlamıştır.